Magunkról

A kezdetek: 1995-ben egy mély meditációs állapotban egy felkérést, (feladatot?) kaptam a szellemvilágból. Építenem kell egy ökomenikus –vallások felett álló – világbéke kápolnát. Még ugyanebben a pillanatban megjelent a fejemben, hogy hogyan kell kinéznie, és, hogy helyileg hol helyezkedjen el.
Kellően izgatott állapotba kerültem, még nem is sejtve, hogy ekkor egyben életem, sorsom egyik leg meghatározóbb részének  egy hosszú utazása kezdődik el, melyben belső tanításom, átalakulásom, türelmem és kitartásom is fontos szerepet kap. Életem küldetésévé vált ez a feladat és évek, évtizedek alatt szinte megszállottsággá válva meghatározta jövőmet és egész életemet.
A Metamorfózis kidolgozására, teljesítésére a szellemvilág fokozatosan küldte az újabb és újabb feladatokat, javaslatokat, melyeknek hatására megszületett a Metamorfózis logója, betűtípusa,, színe, zászlója, himnusza stb… És lépésről lépésre elindult és haladt az évek alatt a program.
Az első kb. 15 év próbatétel volt. Kitartásról, állhatatosságról, hitről, kötelességtudatról  és természetesen fejlődésről szólt. Ráadásul az igazi hely el volt még rejtve, mint a kincses aranyváros El Dorádó. Évekig csak egy fantomhelyről szólt a munka. Közben emberek jöttek, emberek mentek a Metamorfózis égisze alatt. Sokakban elfogyott a HIT és a kitartás.
Miután az első próbatételeknek megfeleltem – mint a mesében – megkaptam a valódi helyszínt, egy hegynek a tetejét.  A Recsek hegyet Hidegkúton. Örömöm határtalan volt. Mint a menyasszony ki felveszi esküvői ruháját a nagy szertartás előtt. És ekkor elindulhatott a valódi,  a nagy munka.
Megalapítottuk a program gyakorlati kivitelezőjét a Metamorfózis Ezoterikus Szellemi Egyesületet.
És jöttek a problémák, a küzdelmek, a harcok. Értetlenség, bürokrácia és sorolhatnám az akadályokat, éreztetve, hogy a próbatételeknek, fejlődésnek még közel sincs vége.
És újabb 10 évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy  célegyenesbe érkezhessünk, és már újratervezésről, építési engedélyről és a megvalósítás konkrétumairól beszélhessünk.
25 év. Szinte egy gyermek felnőtté válásának ideje, ahogy gyermekből érett felnőtté vált a programunk. S közben vizsgázott a türelem, a kitartás, a hit, a lelkesedés a kötelességtudat, mely az egész idő alatt egy percre sem hanyatlott és vesztett erejéből az idők folyamán.
„Meg kell tisztulnod teljesen” – üzenték a szellemvilágból, s mint a kígyó levedli bőrét, én is átalakuláson mentem keresztül. Nem csak öregebb lettem a 25 év alatt, de csendesen átlényegültem a változások súlya alatt, miközben mindent elkövettem, hogy lelkemben teljesen megtisztulva álljak készen a feladatra, hogy ha eljő az idő, meghajolva Isten nagysága előtt, átadjam neki ezt az ajándékot a Metamorfózis  kápolnát, mely az emberi élet egyik legfontosabb szimbólumát képviseli, mégpedig az Isten megvalósítását itt a földön az emberi lét által.